nieuws

Ruim 900 bezoekers bij eerste try-out theatervoorstelling Het Verzet Kraakt

Ruim 900 bezoekers waren vanavond op het Indiëterrein in Almelo om de eerste try-out van de theatervoorstelling Het Verzet Kraakt te zien. Ook morgen en donderdag zijn er try-outs, waarna vrijdag de première staat gepland.
Het Verzet Kraakt gaat over de grootste bankroof aller tijden die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaats vindt bij een filiaal van De Nederlandsche Bank in Almelo. De buit is ruim 46 miljoen gulden.

Oud industrieterrein

Het Indiëterrein is een oud industrie-terrein en een rangeerterrein aan de rand van het centrum van Almelo. Duitse troepen, wapens, dwangarbeiders, gevangenen en kapitaalgoederen werden van daar vervoerd tussen Nederland en Duitsland.
Een groot aantal vrijwilligers werkte mee aan de totstandkoming van Het Verzet Kraakt. Dat er belangstelling voor is, blijkt wel uit het feit dat al 21.500 kaarten zijn verkocht. Producent Gerard Cornelisse hoopt nog twee extra voorstellingen in te kunnen  plannen om aan de grote vraag naar kaarten te kunnen voldoen. 

Driegangendiner

Per voorstelling kunnen 1.300 mensen komen kijken. Ze krijgen niet alleen het theaterspektakel te zien, maar voorafgaand wordt in de oude fabriekshallen een driegangendiner geserveerd. Ook de historische trein De Blauwe Engel is te zien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.