nieuws

Hornbach Zwolle wil langdurig werklozen baan aanbieden

Hornbach in Zwolle wordt maart volgend jaar geopend
Hornbach in Zwolle wordt maart volgend jaar geopend
Veertig tot vijftig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aanbieden. Dat is wat Hornbach aan de Blaloweg in Zwolle wil gaan doen. De nieuwe bouwmarkt is op dit moment in aanbouw en zal in maart volgend jaar open gaan.
Hornbach heeft in overleg met de gemeente een traject opgezet voor langdurig werklozen, zo valt te lezen in De Stentor. Door middel van speed dates met bedrijfsleiders worden de kandidaten uitgekozen.
In totaal realiseert Hornbach direct en indirect driehonderd banen. Honderdvijftig mensen komen vast in dienst bij de bouwmarkt. Daarvan zijn er inmiddels 25 aangenomen. Daarnaast zijn mensen nodig voor bijvoorbeeld catering, bezorging en schoonmakers.
Hornbach in Zwolle wordt de grootste bouwmarkt in de regio. Het vloeroppervlak wordt ongeveer drie voetbalvelden groot. In juni vorig jaar kreeg Hornbach, na jaren gesteggel, groen licht voor de komst naar Zwolle. Omwonenden, Gamma en Praxis probeerde gezamenlijk de komst tegen te houden. Uiteindelijk kregen zij geen gelijk van de Raad van State. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.