nieuws

GBT kritisch op college Twenterand over bijdrage aan zwembaden

Geld
Geld
Gemeentebelangen Twenterand (GBT) is boos op het college van burgemeester en wethouders in Twenterand. Als het aan het college ligt, dan wordt de jaarlijkse bijdrage van 645.000 euro aan de zwembaden in de gemeente verhoogd om loon- en prijsstijgingen te compenseren. Volgens GBT had het college eerder toegezegd dat 645.000 euro de maximale structurele bijdrage aan de zwembaden zou blijven.
Volgens het college is de jaarlijkse maximale bijdrage van 645.000 euro vastgesteld in 2013. Het college vindt het reëel om vanaf dit jaar het bedrijf mee te laten stijgen met loon- en prijsstijgingen, ook wel indexeren genoemd.
GBT is verbaasd over het voorstel; volgens de partij was veel eerder al duidelijk dat 645.000 euro niet voldoende was om twee zwembaden te runnen.

Grondaankoop

GBT is ook verbaasd over grondaankoop voor een nieuw zwembad in de gemeente Twenterand. Voor een nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord is een kavel van 20.000 vierkante meter aangekocht, terwijl 5.000 vierkante meter voldoende was.
Volgens het college wilden de grondeigenaren alleen het volledige perceel van 20.000 vierkante meter verkopen en komt nu alleen het deel dat voor de 5.000 vierkante meter wordt betaald ten laste van het zwembad.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.