nieuws

Advocaat: huiselijk geweld mogelijke oorzaak dodelijke schietpartij Deventer

Onderzoek na dodelijke schietpartij Deventer
Onderzoek na dodelijke schietpartij Deventer
De vrouw die ervan verdacht wordt dat ze haar echtgenoot doodschoot op een woonwagenkamp in Deventer, is mogelijk slachtoffer van huiselijk geweld. Dat zegt haar advocaat.
De man overleed begin april nadat hij getroffen werd door kogels in zijn hoofd en borst. Dat gebeurde op het woonwagenkamp aan de Zweedsestraat in Deventer waar het stel woonde.
De 57-jarige echtgenote werd al snel aangehouden. Ze wordt verdacht van moord. Tijdens de pro-formazitting vanmorgen bleek dat ze zich geen moordenaar voelt: "Ik regelde zijn begrafenis, die was heel indrukwekkend. Dat doet een moordenaar toch niet?"

'Incident'

De advocaat van de vrouw zegt dat er een paar weken voor de schietpartij een 'incident' was tussen de beide echtelieden. Daar zou de vrouw aangifte van hebben willen doen bij de politie, maar die zou haar onverrichter zake hebben weggestuurd. In het systeem van de politie is daarover niets terug te vinden.
Het incident zou gezien zijn door meerdere familieleden en vastgelegd zijn door een beveiligingscamera. Drie van de familieleden worden daarover binnenkort gehoord als getuige bij de onderzoeksrechter.

Onderzoeken

In de aanloop naar de inhoudelijke behandeling van de strafzaak zijn meerdere onderzoeken gedaan; zowel door gedragsdeskundigen als door de politie. Niet alle onderzoeken zijn al klaar. Tijdens de zitting werd in ieder geval duidelijk dat er geen bloedsporen zijn aangetroffen op de kleding van de vrouw.
De advocaat wil nader onderzoek naar de dood van de man. Hij wil onder andere weten welke van de twee kogels de dood veroorzaakte en meer duidelijkheid hebben over het tijdstip van overlijden. Tot slot wil de advocaat een deskundige horen over de cultuur van woonwagenbewoners.
Op 7 december staat een regiezitting gepland. Het is de bedoeling van de rechtbank om half februari volgend jaar de strafzaak inhoudelijk te behandelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.