nieuws

Asielzoekers Almelo krijgen voor het eerst zwemles

Vanaf vandaag worden er bij Het Sportpark in Almelo zwemlessen aangeboden aan bewoners van het asielzoekerscentrum in Almelo. De incidenten van afgelopen jaren spelen hierbij zeker een rol.
Tijdens de lessen worden de bewoners zwemvaardig gemaakt. Daarna kunnen de deelnemers doorstromen naar reguliere groepen. Het Sportpark vindt het belangrijk om ook de bewoners van het azc te bedienen en ze een zwembasis te bieden. 
"In Nederland wordt zwemles, net als fietsen, met de paplepel ingegoten, maar dat is in veel andere landen niet zo", zegt Bas Spijkerman van Het Sportpark. Ook in Almelo zien ze soms mensen die niet goed kunnen zwemmen maar dat heeft nog niet tot onveilige situaties geleid.

Drempel

"Voor asielzoekers is de drempel om naar een zwembad te gaan groot. De taal zijn ze vaak niet machtig en ze kennen de regels niet. Vanuit de bewoners van het azc krijgen wij wel regelmatig de vraag of er gezwommen kan worden", zegt David Korver van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.
Het azc is dan ook blij met de samenwerking. "Het is goed voor de zwemveiligheid en zwemmen helpt ook bij de integratie. Wij zijn dan ook verheugd met de samenwerking", zegt een woordvoerder van het azc.
Veiligheid staat sinds jaar en dag hoog in het vaandel bij Het Sportpark in Almelo. Zeker in een waterrijk land als Nederland.
Het Sportpark is de afgelopen jaren dan ook diverse samenwerkingen aangegaan met verschillende doelgroepen.
Het zwemvaardig en alert maken van asielzoekers is volgens Het Sportpark een logisch vervolg hierop.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.