nieuws

Werknemer Siemens: 'Ik hoop op een wonder net als 17 jaar geleden'

Zeventien jaar geleden stond Siemens Hengelo ook op het punt om gesloten te worden. Het gebeurde toen niet, weet een 49-jarige montagemedewerker van de serviceafdeling zich te herinneren. "Dat was een wonder en daar hoop ik nu ook op."
De werknemer meldde zich vanmorgen aan de poort van Siemens van het Industrieplein in Hengelo om 'gewoon' aan het werk te gaan. Ondanks het keiharde nieuws dat het bedrijf gaat sluiten. Nieuws dat via een uitgelekt mailtje bij het personeel terechtkwam gisteravond. Later deze ochtend krijgt hij op een personeelsbijeenkomst in De Grolsch Veste het officieel te horen, dat er binnen Siemens geen plek meer is voor de vestiging in Hengelo en dat 600 mensen hun baan kwijtraken.

Nog werk voor twee jaar

"Ik verwacht niet dat de sluiting snel zal komen. Volgens mij is er zeker nog werk voor twee jaar. En wie weet trekken intussen de olie- en gasprijzen weer aan zodat er opnieuw werk bijkomt", hoopt hij.
Hopen op een wonder, net als 17 jaar geleden toen nieuwe opdrachten Siemens Hengelo alsnog van een sluiting redden. Daar houdt de werknemer zich aan vast. "Ik kan me niet voorstellen dat het ophoudt, vorig jaar kregen we nog een eervolle vermelding dat we het als Siemens Hengelo zo goed deden."
Morgen viert de medewerker van Siemens Hengelo zijn 50-jarige verjaardag. Hij heeft een groot feest gepland. "Dat feest gaat gewoon door hoor." Maar het wordt wel een verjaardag met een zwart randje. Het zijn rare dagen .  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.