nieuws

Gelderland wil dat procedure uitbreiding Lelystad Airport opnieuw wordt gedaan

Gelderland wil dat procedure uitbreiding opnieuw start
Gelderland wil dat procedure uitbreiding opnieuw start
Na Overijssel wil ook Gelderland nu dat de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw wordt gestart. Volgens het provinciebestuur hebben gesprekken met het ministerie tot nu toe te weinig opgeleverd en is er geen zicht op verbeteringen.
Volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland moeten geconstateerde fouten in eerdere onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld worden hersteld.
Ook moet de herindeling van het luchtruim aan bod komen, zodat er "nieuwe, acceptabele routes over Gelderland ontworpen kunnen worden met zo minimaal mogelijke gevolgen voor de Gelderlanders".
Lelystad Airport moet vanaf 2019 het vakantievliegverkeer van Schiphol overnemen. Dat plan lag al jaren vast, totdat deze zomer bleek dat daarvoor tientallen vluchten per dag laag over Noord- en Oost-Nederland zullen gaan. De provincie Overijssel vroeg al eerder om uitstel.
Vanuit Flevoland kwam maandag juist een ander geluid. De provincie en het bedrijfsleven vinden het voor de werkgelegenheid belangrijk dat de voorgenomen plannen gewoon doorgaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.