nieuws

Almelo en Oldenzaal moeten aandelen Twence verkopen aan andere gemeenten

Afvalverwerker Twence in Hengelo
Afvalverwerker Twence in Hengelo
De gemeenten Hellendoorn, Twenterand, Hof van Twente of Berkelland moeten de aandelen van Twence overkopen van Almelo en Oldenzaal. De andere gemeenten willen voorkomen dat Twence de aandelen zelf inkoopt.
Op de aandeelhoudersvergadering is uitgesproken dat de aandelen hoe dan ook in het bezit van een of meerdere gemeenten moet blijven. Dit terwijl Almelo en Oldenzaal juist van plan waren hun aandelen aan Twence te verkopen. 

Weggestemd

Dat plan werd door de andere gemeenten weggestemd. Hierdoor is er nog één mogelijkheid voor Almelo en Oldenzaal: de aandelen verkopen aan andere aandeelhouders. Ook de verkoop aan een andere commerciële partij zien de gemeenten niet zitten. 
Oldenzaal bezit bijna vijf procent van de aandelen en wil die aandelen kwijt, omdat de stad vindt dat het verwerken van afval ook aan de markt overgelaten kan worden.

Miljoenentekort Almelo

Voor Almelo is de verkoop van de aandelen van groot belang. De stad bezit elf procent van de aandelen, maar heeft een miljoenentekort. Met de verkoop van de aandelen is de gemeente uit de financiële problemen. 
Een ander aspect dat de verkoop van de aandelen voor Almelo van groot belang maakt, is de deelname aan de Agenda van Twente. Als de stad de aandelen niet verkoopt, is er geen geld voor deelname.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.