nieuws

Bewoners appartementencomplex na brand: "Alleen kleren halen en weer weg"

Bijna zeventig bewoners van appartementencomplex Prinsenborg in het centrum van Nijverdal moeten er rekening mee houden dat ze de kerst buiten de deur vieren. Om veiligheidsredenen krijgen zij geen toestemming om na de brand in de parkeergarage onder het gebouw vannacht terug te keren naar hun woning.
Dat heeft de gemeente Hellendoorn de bewoners laten weten na overleg met de veiligheidsregio. Het wooncomplex worden nog niet veilig genoeg geacht voor bewoning. Wel krijgen de bewoners de gelegenheid om vanmiddag tussen een en drie uur even hun huis in te gaan voor het verzamelen van noodzakelijke spullen. "Alleen even wat kleding, medicijnen en papieren halen, en dan weer weg.", zo vat een bewoner de richtlijnen samen.

Nog in badjas

De man staat een halve dag na de brand nog in badjas. De evacuatie verliep abrupt en snel. "De bewoners zijn echt van hun bed gelicht en meteen naar buiten geleid. Ik heb geen alarm gehoord. Maar ja, 's nachts ligt het gehoorapparaat op het nachtkastje he."
Hij heeft geen idee wanneer hij na het ophalen van kleding weer gebruik kan maken van zijn woning. "Maar ik doe niet moeilijk en volg gewoon de veiligheidsgebonden besluiten op."

Bouwkundige inspectie noodzakelijk

Burgemeester Anneke Raven maakte zich afgelopen nacht nog dienstbaar bij de opvang van geëvacueerde bewoners;  ze nam in haar auto mensen mee die geen vervoer hadden naar een slaapplek elders. Later op de dag kan ze minder betekenen voor de gedupeerde Nijverdallers.
"Er is een bouwkundige inspectie van het gebouw noodzakelijk om de woningen vrij te kunnen geven voor bewoning. Met name zal gekeken moeten worden of de constructie van de parkeergarage te lijden heeft gehad van de brand. Hoe lang dat gaat duren valt nog niet te zeggen."

Auto's mogen parkeergarage niet in of uit

En dus krijgen de bewoners van de gemeente de gelegenheid om voor de komende dagen logeerspullen op te halen. Daar hoort wellicht ook geld en betaalpassen bij voor het huren van een auto. Want de eigen auto blijft voorlopig onbereikbaar als die in de parkeergarage staat. Ook voor de parkeergarage geldt: niets of niemand mag er in of uit.   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.