nieuws

Ook Statenfracties CDA en GroenLinks verontrust over voortzetten gaswinning

Gaswinning NAM in Hardenberg
Gaswinning NAM in Hardenberg © GinoPress
In navolging van de ChristenUnie zijn ook de Statenfracties van het CDA en GroenLinks verontrust over een verlenging van de gaswinning in Hardenberg na 2020.
Beide fracties hebben vragen gesteld aan het provinciebestuur van Overijssel over de veiligheid van de regio Hardenberg als de gaswinning word voortgezet.

Onaangenaam verrast

Het CDA wil snel meer duidelijkheid van het college van Gedeputeerde Staten (GS) over het mogelijke risico van aardbevingen in Overijssel. "We werden vanmorgen onaangenaam verrast over het bericht dat de NAM ook na 2020 gas wil winnen in Hardenberg met, zoals dat nu lijkt, onaanvaardbare risico’s.Vooral omdat we vorig jaar nog afspraken dat we bij dergelijke aanvragen vooraf geïnformeerd zouden worden", aldus Statenlid Bouwien Rutten.
De Statenfracties van GroenLinks willen weten of en hoe lang het provinciebestuur al op de hoogte was van de plannen van de NAM. Ook zijn er vragen gesteld over hoe de provincie en gemeenten zorg kunnen dragen voor de veiligheid van de inwoners van de regio Hardenberg.

Omstreden methode

De NAM is van plan het gas uit de grond te halen met de omstreden methode ‘fracken’. De fracties zijn ook erg benieuwd wat het provinciebestuur hiervan vindt. Daarnaast willen beide partijen ook een uitspraak van GS over eventueel uit te keren schadevergoedingen.

Ook minister Wiebes om opheldering gevraagd

Het Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren van Groen Links gaat ook minister Wiebes om opheldering vragen over de gaswinning in Hardenberg.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.