nieuws

Rechtszaak rond moord in Deventer loopt uit de hand: 20 agenten in rechtszaal

Voorafgaand aan en tijdens de rechtszaak rond een dodelijke steekpartij in Deventer was er vanmorgen een confrontatie tussen familieleden en bekenden van het slachtoffer en die van de beide verdachten. Dat gebeurde voor en in de rechtbank in Zwolle. 
Daar zijn nu extra veiligheidsmaatregelen genomen. Familieleden van de beide verdachten volgen de zaak via een videoverbinding in een andere zaal.

Veel emotie

Tijdens een schorsing probeerde de moeder van het slachtoffer en andere familieleden de verdachten aan te vallen. Ze riep daarbij dat ze de verdachten in hun gezicht wil slaan. Een andere man riep dat hij ze dood wil maken. De emoties in de rechtszaal lopen hoog op. Zo'n twintig agenten in de zaal moeten de orde bewaken.
De zaak draait om de gewelddadige dood van de 26-jarige Hasan Sarikus uit Deventer. Hij werd in de avonduren van 5 oktober met messteken om het leven gebracht in de Zaanstraat. De steekpartij werd vastgelegd door een beveiligingscamera.

Omver gereden

Op de beelden, die tegen de zin van de politie, gedeeld werden op sociale media, is te zien dat Sarikus na een achtervolging uit zijn auto springt en tracht weg te komen. Op dat moment wordt hij door een bestelbus omver gereden en wordt er als een dolle op hem ingestoken. 
De strafzaak wordt vandaag niet inhoudelijk behandeld. Beide verdachten, een 41-jarige man uit Deventer en een 47-jarige man uit Wilp, zijn met hun advocaten verschenen. Zij meldden zich kort na het incident bij de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.