nieuws

SP en CDA willen weten wat minister heeft gedaan om Siemens in Hengelo te houden

De Tweede Kamerfracties van de SP en CDA willen van de minister weten wat hij heeft gedaan om Siemens in Hengelo te houden. De partijen hebben daar allebei afzonderlijk van elkaar Kamervragen over gesteld.
Volgens de Twentsche Courant Tubantia heeft het personeel van de vestiging gisteren gehoord dat doorgaan onder vlag van Siemens geen optie meer is. Wel zijn er nog gesprekken met partijen over een overname.

Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede en SP'er Maarten Hijink willen van Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, weten hoe hij zich heeft ingezet voor het behoud van Siemens in Hengelo.

Kosten verhalen
Bovendien wil de partij weten welke investeringen de overheid heeft gedaan in bijvoorbeeld infrastructuur om Siemens in Hengelo te faciliteren. De Kamerfractie wil dat eventuele kosten verhaald worden op Siemens als blijkt dat deze met het sluiten van de fabriek nutteloos blijken te zijn.
Tot slot wil de SP weten wat de minister nu gaat doen, nu bekend is dat voortgang onder de vlag van Siemens geen optie meer is.
Vertrek uit Hengelo
Siemens kondigde in november vorig jaar het vertrek uit Hengelo aan. Zeshonderd medewerkers verliezen hierdoor hun baan.
Sindsdien worden er gesprekken gevoerd over overname van de fabriek en de werknemers. Uiterlijk over zes weken moet er meer duidelijk zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.