Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Gemeente Dalfsen finalist bij VluchtelingenWerkAwards
Foto: RTV Oost fullscreen

Gemeente Dalfsen in race voor VluchtelingenWerkAward

Geplaatst 12 jan 2018 - 13:32
Gewijzigd 18 jan 2018 - 15:20

De gemeente Dalfsen is een van de vier genomineerden voor de VluchtelingenWerkAwards. Volgens de organisatie zorgt de gemeente Dalfsen er voor dat bewoners en vergunninghouders bij elkaar betrokken zijn.

VluchtelingenWerk omschrijft de nominatie van de gemeente Dalfsen als volgt: het is bijzonder dat Dalfsen de vergunninghouders en bewoners zelf betrekken. Ook doet de gemeente veel aan het creëren van draagvlak, zetten ze vluchtelingen in als bruggenbouwers en hebben ze een lange termijn visie. VluchtelingenWerk vindt het goed dat deze kleine gemeente, buiten de Randstad, als voorbeeld dient voor anderen.


Trots

Wethouder Jan Uitslag is trots op de nominatie: “Wij zetten ons, samen met inwoners en organisaties, al jaren actief in om vluchtelingen op te vangen om ze vervolgens goed te begeleiden. Het is mooi dat dit ook gewaardeerd wordt, niet alleen door de mensen zelf, maar ook door de samenwerkende organisaties”, aldus Uitslag. 

Naast Dalfsen zijn de gemeenten Utrecht, Eindhoven en SudWest Fryslan finalist. Eerdere winnaars waren de gemeenten Sittard-Geleen, Amsterdam en burgemeester Jos Wienen van Haarlem. 

De gemeente Dalfsen hoort op donderdag 18 januari, in Amsterdam tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VluchtelingenWerk, of zij de prijs in ontvangst mag nemen.

Gerelateerde artikelen:

Dalfsen wint VluchtelingenWerkAward