nieuws

Onveilig plafond zwembad Dedemsvaart wordt volledig verwijderd

Zwembad De Kiefer blijft dicht
Zwembad De Kiefer blijft dicht © News United / Emiel Geerding
Het onveilige plafond van zwembad De Kiefer in Dedemsvaart wordt deze zomer voor de zekerheid volledig verwijderd en vernieuwd. Het zwembad gaat eind deze maand wel weer open, maar zonder plafond.
Eind vorig jaar viel een serie plafondplaten naar beneden. Er raakte niemand gewond, maar het plafond werd direct aan een grondige inspectie onderworpen. De constructie werd direct verstevigd en zijn er maatregelen genomen in de rest van de zwemzaal. Toch moest het zwembad dicht blijven tot het onderzoek was afgerond.

Uit onafhankelijk onderzoek en op advies van veiligheidsdeskundigen is besloten om het volledige systeemplafond te vernieuwen. Vandaag is begonnen met het verwijderen van de huidige constructie. Komende zomer wordt het plafond vernieuwd, maar vanaf maandag 29 januari kan het zwembad weer open.

Te veel speling
De veiligheidskundigen constateerden tijdens de schouw dat er in het schuine plafondsysteem boven het bad te veel speling zit tussen de houtwolcementpanelen en de stalen profielen waarin deze platen liggen. De panelen zijn 59 cm breed en de steekmaat tussen de stalen profielen is 60 cm. Gevolg is dat het paneel aan één kant door het stalen profiel kan zakken.
De veiligheidskundigen concluderen dat het plafond, dat twintig jaar geleden is aangebracht, haar technische levensduur heeft bereikt.

Vervangende zwemtijden

Kinderen die binnenkort gaan afzwemmen voor zwemdiploma A, B of C kunnen tijdelijk zwemlessen volgen in zwembad De Carrousel in Ommen en in zwembad De Slag in Hardenberg. Het personeel dat deze lessen normaliter in De Kiefer verzorgt, geeft deze lessen nu tijdelijk in de andere baden. Zwemtrainingen van hoofdklasse-zwemvereniging Dedemsvaart AC vinden nu tijdelijk plaats in De Carrousel in Ommen totdat de Kiefer weer open kan op 29 januari.                    
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.