nieuws

Oud-medewerkers Tuunte eisen bij kantonrechter baan terug

Twee volle zalen vandaag bij de rechtbank in Zutphen. Tientallen oud-medewerkers van Tuunte eisten daar hun baan terug, of een schadevergoeding.
Tuunte werd in augustus vorig jaar failliet verklaard. Enkele weken later volgde een doorstart, maar de meeste medewerkers verloren hun baan. Ze werden vervangen voor jonger en goedkoper personeel.
In totaal 113 ontslagen medewerkers hebben samen met vakbond CNV een zaak aangespannen tegen de Tuunte-directie en de curator. Volgens hun advocaat mr. Aydemir is er sprake van verboden leeftijdsonderscheid.

Plan voor doorstart

Ook lag volgens de advocaat van de oud-medewerkers al voor het faillissement een plan voor een doorstart klaar. Er zou volgens het CNV sprake zijn van een zogenoemd pre-pack, een doorstart die voor het faillissement al in stilte door een curator wordt voorbereid. Volgens het Europese Hof van Justitie is dan sprake van een overgang van onderneming.
Medewerkers gaan dan mee naar de nieuwe onderneming met behoud van hun arbeidsvoorwaarden.
Advocaat Korthuis van curator Jongerius bestrijdt dat er sprake is van pre-pack. Jongerius heeft volgens zijn advocaat voor het faillissement bij Tuunte nooit als curator opgetreden.

Nooit van gehoord

Hij had voor het faillissement nog nooit van de kledingketen gehoord. Er zou toen ook geen sprake zijn van een op handen zijnde doorstart.
De advocaat van Tuunte bevestigt dat de doorstart geen vooropgezet plan was. Ook is er volgens Tuunte geen sprake van verboden leeftijdsonderscheid, want alle contracten zijn opgezegd, ongeacht de leeftijd van de werknemers.

Vacatures online

Veel personeelsleden werkten al meer dan tien jaar bij Tuunte. Zij moeten nu toezien hoe Tuunte vacatures online heeft staan, terwijl zij enkele maanden geleden de laan zijn uitgestuurd.
Op 1 februari doet de kantonrechter uitspraak. De meeste medewerkers van Tuunte hebben na de rechtszaak niet veel vertrouwen in een positieve afloop.
Oud-medewerker Hanny Noeverman ook niet. “Ik heb niet veel hoop”, vertelt ze. In tegenstelling tot andere oud-medewerkers hoeft zij niet zozeer haar baan terug. “Ik hoop dat door deze zaak iets gebeurt in de politiek. Dat bedrijven niet meer op deze manier van langdurige contracten af kunnen.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.