nieuws

Dalfsen wint VluchtelingenWerkAward

Dalfsen wint VluchtelingenWerkAward
Dalfsen wint VluchtelingenWerkAward © Jan Uitslag
De gemeente Dalfsen heeft de VluchtelingenWerkAward gewonnen. De gemeente krijgt de prijs vanwege haar vernieuwende aanpak op het gebied van integratie van vluchtelingen.
De gemeente ontving de prijs vandaag op de nieuwjaarsreceptie van VluchtelingenWerk Nederland.

De jury vindt het bijzonder dat Dalfsen vluchtelingen en haar inwoners betrekt bij het vaststellen en uitvoeren van het beleid. Met name het gegeven dat vluchtelingen 'aan de voorkant' worden betrokken, onderscheidt Dalfsen van andere gemeenten.

Thuis in Dalfsen

De gemeente werkt met diverse partijen samen om de integratie zo snel mogelijk te laten verlopen. Het werkplan ’Thuis in Dalfsen’ is volgens de jury een mooi voorbeeld van hoe het bundelen van krachten bijdraagt aan een snelle integratie met actieve participatie van vluchtelingen waarbij de lijnen kort blijven.
"Hiervoor is een duidelijke lange termijn visie, maar tegelijkertijd wordt vrijwel elk probleem, hoe klein ook, aangepakt. De gemeente, haar inwoners en de betrokken organisaties zetten zich niet alleen uitzonderlijk in voor het creëren van draagvlak binnen hun gemeente, maar hebben ook oog voor de mening en visie van de vluchteling. Daarmee is het een groot voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland", aldus Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland, namens de jury.

VluchtelingenWerk wil met de awards aandacht vragen voor krachtige voorbeelden die bijdragen aan een succesvolle deelname van vluchtelingen aan onze samenleving.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.