nieuws

Wijhe massaal in actie zodat ALS-patiënt Hanno zoontje Tygo kan blijven voorlezen

Niet dat ze elkaar nu meteen in de haren vliegen, maar in principe zijn ze normaal gesproken natuurlijk wel min of meer elkaars concurrenten. Vier kapsters uit Wijhe knipten echter gisteravond gebroederlijk voor het goede doel: geld inzamelen zodat ALS-patiënt Hanno Bos (43) zo lang mogelijk zijn zoontje Tygo kan blijven voorlezen.
door Jan Colijn
Heel Wijhe spant zich al een tijdje in voor Hanno, die sinds drie jaar aan ALS lijdt. Sinds die afschuwelijke diagnose werd gesteld, is Hanno fysiek al behoorlijk achteruit gegaan. Maar waar de Wijhenaar zelf misschien nog wel het meest mee zit, is dat hij ook langzaam zijn spraak verliest.

Infuus-therapie

Daarvoor heeft Hanno nu zijn hoop gevestigd op een speciale behandeling. Die kost echter 48.000 euro en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. “Een infuus-kuur. Daarmee hoop ik nog wat langer te kunnen blijven praten”, zegt hij zelf.

Aan de Wijhenaren zal het niet liggen. Meerdere vaste klanten stelden hun periodieke bezoekje aan de kapper zelfs bewust even uit om zich speciaal voor het goede doel onder handen te laten nemen.

Stormloop
Er volgde zelfs een bescheiden stormloop. “Twaalf kapsters liepen hier non-stop te knippen en twee dames waren in mijn schoonheidssalon bezig met nagels lakken”, zegt Ellen Woolderink van de gelijknamige kapperszaak, de stuwende motor achter de actie.

In totaal werd zo in twee uurtjes tijd 1220 euro bij elkaar geknipt en gelakt.

Stem verbeteren
Tot vreugde van Hanno Bos, die gisteravond zelf ook van de partij was. “Het gaat redelijk met me. Beter zelfs dan verwacht. Maar ik hoop vooral mijn stem te kunnen verbeteren. Zodat ik nog zo lang mogelijk kan blijven voorlezen aan mijn zoontje Tygo.”

Intussen heeft heel Wijhe al zoveel geld opgehaald dat er nu nog slechts een kleine 4.000 euro ontbreekt. Hanno: “Maar ik heb er alle geloof in dat dat gaat lukken!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.