nieuws

College Hengelo verliest meerderheid: drie CDA'ers verder als groep Muller

Maureen Muller
Maureen Muller © CDA
De Hengelose CDA-fractieleden Maureen Muller, Jan Vis en Koert van 't Hof splitsen zich af en gaan verder onder de naam groep Muller. Dit besluit volgt op de onrust na de vorige Algemene Ledenvergadering, waarin Muller van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen werd geschrapt.
Doordat de drie CDA'ers onder eigen vlag verdergaan, heeft het College van B & W geen meerderheid meer in de Hengelose gemeenteraad. CDA houdt nog maar 2 van de 5 zetels over. Samen met SP (7), D66 (4) en PvdA (4) hebben de collegepartijen nog maar 17 van de 37 raadszetels over. 

'Fractie aan de beurt'

Muller laat in een verklaring weten dat ze sinds de vorige ALV niets meer hebben gehoord van de wethouder of de commissarissen. Daarop besloot het trio uit de CDA-fractie te stappen. "Dit mogelijke scenario deed intern al lange tijd de ronde. Interne onenigheid binnen het bestuur van het CDA Hengelo leidde in eerste instantie al tot de eliminatie van een aantal betrokken CDA bestuurders. Nu was de fractie aan de beurt. Voor ons is dit proces helaas geen grote verrassing."
Muller werd geschrapt van de kandidatenlijst, terwijl Van 't Hof en Vis zich terugtrokken. Muller: "Wij zullen ons blijven inzetten voor Hengelo en haar inwoners tot de gemeenteraadsverkiezingen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.