nieuws

Eigenaar voormalige voetbalvelden Steenwijk wil dwangsom van 7500 euro van tafel hebben

Eigenaar voormalige voetbalvelden Steenwijk wil dwangsom van 7500 euro van tafel hebben
Eigenaar voormalige voetbalvelden Steenwijk wil dwangsom van 7500 euro van tafel hebben © RTV Oost / Rogier van den Berg
De eigenaar van de voormalige voetbalvelden van Sportlust in Steenwijk wil dat een dwangsom van maximaal 7500 euro van tafel gaat. Hij eiste dat vandaag bij de Raad van State, omdat hij vindt dat hij niets strafbaars heeft gedaan.
Volgens de gemeente Steenwijkerland heeft de eigenaar zonder vergunning een grote houtwal met bomen en struiken vernietigd. Dat zorgde ook voor veel woede bij omwonenden.
De gemeente spreekt van een zware aantasting van het landschap en de natuurwaarden. Het leefgebied van konijnen, vogels en marters is verwoest. De eigenaar zegt dat hij alle begroeiing boven het maaiveld heeft weggehaald.

Woningen realiseren

De wortels en stammen zitten er nog en alles komt gewoon weer op, zegt hij. Zijn bedoeling is om op de sportvelden woningen te realiseren. De gemeente gaat hem nu verplichten om opnieuw bomen en struiken te planten. Of er woningen mogen komen, is nog zeer de vraag.
De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.