nieuws

GHB-kapper uit Borne die naakt op balkon stond moet zich laten behandelen

Celstraf voor GHB-kapper
Celstraf voor GHB-kapper © RTV Oost / Rogier van den Berg
Hij stond eind vorig jaar spiernaakt te schreeuwen op het dakterras van zijn kapperszaak in Borne omdat hij het leven met z'n GHB-verslaving niet meer zag zitten. Hij wilde er een einde aan maken. Inmiddels zit de 35-jarige kapper in een afkickkliniek en daar blijft hij ook besloten de rechters in Almelo vandaag.
De kapper werd veroordeeld tot een jaar celstraf waarvan 44 weken voorwaardelijk en een verplichte behandeling.  
Buurtbewoners schakelden de politie in na het zien van de scene op het balkon en dat was maar goed ook. De man had een overdosis pillen ingenomen en zijn leven werd nog maar net gered.
Twee weken geleden, tijdens de behandeling van zijn rechtszaak, vertelde de 35-jarige dat hij het echt niet meer zag zitten. Hij was niet alleen zwaar verslaafd aan uit gootsteenontstopper gemaakte GHB, hij werd ook geconfronteerd met wilde verhalen die in het dorp over hem rondgingen. Als gevolg daarvan bleven vaste klanten weg en daalden zijn inkomsten.

Rijontzegging

Naast de voorwaardelijk celstraf kreeg de kapper ook een jaar rijontzegging. Hij reed in maart 2016 onder invloed van GHB in zijn auto door Vriezenveen. Hij viel op omdat hij slingerend door het dorp reed en bijna tegen een tegemoet komende vrachtwagen botste.
De kapper had toen zoveel drugs op dat hij niet meer mee kreeg wat er om hem heen gebeurde.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.