nieuws

Provincie wil duidelijkheid over toekomst AkzoNobel

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo © RTV Oost
Tweede Kamerleden Joba van den Berg en Pieter Omtzigt van het CDA hebben vandaag minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vragen gesteld over de toekomst van AkzoNobel. Die vragen zijn naar aanleiding van de zorgen die de Provincie Overijssel zich maakt over de chemietak van het bedrijf.
De provincie Overijssel heeft vragen over de toekomst van AkzoNobel. Deze zijn ontstaan naar aanleiding van de samenwerking tussen pensioenbeheerder PGGM en de Amerikaanse investeerder Apollo om een bod op de chemietak van AkzoNobel uit te brengen.

Nederlandse handen

De CDA'ers vroegen de minister: "Moet de chemietak van AkzoNobel zoveel mogelijk in Nederlandse handen blijven zodat de focus op het behoud van werkgelegenheid en investeringen in duurzaamheid blijft?"
In Overijssel betreft het de vestigingen in Deventer en Hengelo. Onlangs maakte AkzoNobel nog afspraken met Deventer en Overijssel over een nieuw open innovatiecentrum in Deventer. Dat centrum moet ongeveer 300 banen opleveren.

Amerikaanse investeerder

Ook vorig jaar zijn er inspanningen geweest om de overname van AkzoNobel door de Amerikaanse investeerder PPG te voorkomen. De angst is vooral met het oog op de werkgelegenheid en investeringen in duurzaamheid.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.