nieuws

Ook kleiner zonnepark niet aanvaardbaar voor Overdinkel

Een halvering van het geplande zonnepark bij Overdinkel is geen aanvaardbare optie voor omwonenden. Dat zegt woordvoerster Sandra Tiethoff van het actiecomité dat zich verzet tegen de aanleg.
Ontwikkelaar Powerfield uit Dokkum wilde oorspronkelijk aan de Lakerinksweg tussen Overdinkel en Losser een grootschalig zonnepark van 25 ha ontwikkelen. Een meerderheid van de gemeenteraad en veel inwoners van Overdinkel zijn tegen en vinden het te massaal.
Powerfield stelt nu voor veel minder dan 69.000 zonnepanelen te plaatsen. "Maar dat is geen optie, omdat wij blijven vinden dat de gemeente Losser eerst alternatieven moet onderzoeken", aldus Tiethoff. Zij denkt onder meer aan zonnepanelen op daken.

Fifty-fifty
D66 is groot voorstander van het park en vindt halvering een groot gebaar van Powerfield. "Windmolens zijn in het gebied niet mogelijk, dat mag simpelweg niet. Hier wil iemand een zonnepark bouwen, dat moeten we beoordelen en niet praten over alternatieven", zegt raadslid Ronald Ringenoldus.
De dorpsraad Overdinkel staat neutraal in het verhaal. Voorzitter Fij zegt: "In het dorp ligt de verhouding ongeveer fifty-fifty als het gaat om voor- en tegenstanders. Daarom laten wij het nu aan de politiek om een besluit te nemen."
RTV Oost bezocht vandaag Losser en Overdinkel in het kader van de Overijsselse verkiezingskaravaan. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.