nieuws

Wordt het ooit rustig in Dinkelland? De verkiezingskaravaan peilt de stemming

De verkiezingskaravaan staat vandaag bij het gemeentehuis in Denekamp
De verkiezingskaravaan staat vandaag bij het gemeentehuis in Denekamp © RTV Oost
Dat politiek mensenwerk is, blijkt in Dinkelland. De gemeente werd afgelopen bestuursperiode wederom geconfronteerd met een grote bestuurscrisis. De RTV Oost-verkiezingskaravaan peilt vandaag of aan de boorden van de Dinkel de verhoudingen zijn genormaliseerd.
Vier jaar geleden was Lokaal Dinkelland de grote winnaar van de verkiezingen, op de voet gevolgd door het CDA. Beide partijen vormden het college maar de onderlinge verhoudingen waren niet goed.
In 2016 traden drie wethouders af, het gevolg van 'oud zeer' en een 'afrekencultuur', zo bleek uit een evaluatie. Een vorige bestuurscrisis, in 2007, waarbij burgemeester Willeme het veld ruimde na een conflict met zijn wethouders,ijlde nog na. 
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker, die Roel Cazemier was opgevolgd, had het ook druk met problemen rond Dinkelland Werkt en het samenwerkingsverband Noaberkracht
De inwoners van Dinkelland maakten zich vooral druk over bijvoorbeeld de aanleg van een rondweg bij Weerselo, de opvang van vluchtelingen in Ootmarsum en de opknapbeurt van het zwembad in Denekamp. Gezamenlijk met de politiek werd er landelijk aandacht gevraagd voor de dumping van NAM-afvalwater in Rossum.  
John Joosten is begin dit jaar aangetreden als nieuwe burgemeester. Hij wil de kwaliteit van het bestuur in Dinkelland verbeteren. Dat gebeurt dan zonder Algemeen Belang Dinkelland, want de twee raadsleden die zich hebben afgesplitst van Leefbaar Dinkelland gaan niet door met hun politieke werk.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.