nieuws

Oldenzaalse winkeliers doen oproep: "Politiek, durf te investeren in gratis parkeren"

'Twee uur gratis parkeren in Oldenzaal in plaats van één'
'Twee uur gratis parkeren in Oldenzaal in plaats van één' © RTV Oost / Bart Kieft
De Oldenzaalse winkeliers hebben goede hoop dat de Oldenzaalse binnenstad zijn glans weer terugkrijgt. Maar, dan moet de gemeente zich wel inzetten voor een beter parkeerbeleid. Dat legde de woordvoerder van de Oldenzaalse ondernemers, René Jansink, vanmiddag uit voor de RTV Oost-verkiezingscaravan.
"We hebben de afgelopen jaren veel te veel consumenten verloren en een manier om dat tegen te gaan, is om het betaald parkeren in de binnenstad aan te pakken", vertelt Jansink. De winkeliers waren daarom aanvankelijk in gesprek met de gemeente over een nieuw parkeerbeleid: twee uur gratis parkeren en een gemeentebestuur dat in de buidel tastte.

Twee tot drie ton

Maar uiteindelijk koos de gemeente anders: slechts één uur gratis parkeren en de ondernemers die de helft van de kosten voor hun rekening moesten nemen. Jansink: "Zo'n twee tot drie ton. En dan rijst de vraag: welke winkeliers moeten er dan aan meebetalen? Terwijl de gemeente ook een overschot heeft uit de zak met parkeerkosten."
Onbegrijpelijk, vindt hij daarom. "Maak keuzes, politiek", roept Jansink de politici op. "Kies ervoor om te investeren in de binnenstad en kom niet muggenziften bij ondernemers om eraan mee te betalen. Durf zelf te investeren in de binnenstad." Partijen die dat doen, zo zegt hij, hebben de stem van de ondernemers.

'Kopje koffie doen'

Inwoners van Oldenzaal begrijpen de frustratie van hun winkeliers wel. Zo zegt een voorbijganger: "Als je mensen overal laat betalen, dan kunnen ze net zo goed ergens verderop naar een grote winkel gaan en daar de boodschappen doen."
Een andere passant: "Als je de stad in wil en daarna nog even een kopje koffie met een traktatie wilt doen, dan is een uur gratis parkeren ook wel erg kort. Voor die twee uur zou ik ook wel in zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.