nieuws

Dwaze vaders uit Overijssel putten hoop uit plan voor scheidingsloket

De dwaze vaders uit Overijssel zijn vóór de komst van een scheidingsloket in elke gemeente. Bij zo'n scheidingsloket kunnen ouders die in scheiding liggen terecht voor professionele hulp. De dwaze vaders denken dat die hulp kan voorkomen dat vaders het contact met hun kind(eren) verliezen na een scheiding.
Het plan voor een scheidingsloket komt van de commissie-Rouvoet. Deze commissie onderzocht de afgelopen maanden hoe kan worden voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding.
In het algemeen vindt de commissie-Rouvoet dat gemeenten meer moeten doen om ouders die uit elkaar gaan te ondersteunen.

Scheiden zonder schade

Oud-minister André Rouvoet bood de aanbevelingen van zijn commissie vandaag aan aan Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming. 
Het uitgangspunt van de commissie-Rouvoet was 'scheiden zonder schade', hoewel dat in de ogen van voorzitter André Rouvoet eigenlijk een 'utopie' is. "Kinderen ondervinden per definitie hinder of last van een scheiding, alleen al in praktische zaken, ook als de ouders niet 'vechten'."

Geen contact

De dwaze vaders uit Overijssel waren vandaag bij de overhandiging van de aanbevelingen aan minister Dekker. De dwaze vaders hebben al jarenlang geen contact meer met hun kind(eren). De moeder of jeugdinstanties houden dat tegen.
Een aantal dwaze vaders probeert nog steeds het contact met de kinderen te herstellen. Zij putten hoop uit de adviezen van de commissie-Rouvoet en het plan voor een scheidingsloket in elke gemeente.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.