nieuws

D66 roept inwoners op om na te denken over nieuwe naam gemeente Hardenberg

D66 Hardenberg komt met een opmerkelijk initiatief: de partij wil de naam van de gemeente Hardenberg veranderen. Volgens D66 ligt die gemeentenaam nog altijd gevoelig, ondanks dat de fusie met Gramsbergen en Avereerst uit 2001 stamt.
De naam Hardenberg slaat op de stad Hardenberg, maar niet op de gemeente. Dat is altijd de mening van de bewoners die D66 heeft gesproken. "Ze voelen zich meer verbonden met de kern waarin zij wonen, dan met Hardenberg. Toch willen we graag dat er een zekere eenheid is in dit mooie gebied. Het gebied dat ons bindt met werkgelegenheid, zorg voor elkaar en prachtige natuur. D66 wil daar recht aan doen", vertelt Karin Stadtman. 
D66 roept inwoners op om mee te denken over de nieuwe gemeentenaam. Dit kan via de Facebookpagina van D66 Hardenberg. De partij zegt toe dat dit wordt meegenomen in de komende onderhandelingen over een nieuw coalitieakkoord.

Potentiële naam

Fractievoorzitter Jacco Rodermond heeft al een potentiële nieuwe naam voor de gemeente in gedachten. "Reest en Vecht is bijvoorbeeld een naam die beter bij de gemeente past."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.