nieuws

IJsclub Vroomshoop heeft last van nepprofiel op Facebook

IJssclub Vroomshoop heeft last van nepprofiel op Facebook
IJssclub Vroomshoop heeft last van nepprofiel op Facebook © RTV Oost
Facebook: een handig medium voor ijsclubs om de leden te informeren. Zeker nu er een vorstperiode voor de deur staat. Maar de ijsclub in Vroomshoop heeft er op dit moment vooral last van. Iemand doet zich voor als de club en verspreidt foutieve informatie.
"Het is vervelend dat onze verenigingsnaam zo geschaad wordt", vertelt secretaris Michel Westenberg. "Op het account staat bijvoorbeeld dat we zondag open zijn. Hoe graag we dat ook willen, dat is niet zo."

Het probleem

Westenberg: "Wij hebben een eigen pagina op Facebook waar we de leden op de hoogte houden. Maar iemand anders heeft een persoonlijk profiel aangemaakt met bijna dezelfde naam als onze club. Daar moet je eerst vrienden mee worden voor je de berichten kunt zien."
"Natuurlijk hebben wij als bestuur ook geprobeerd om 'vrienden' te worden. Maar wij worden niet toegelaten. Anders hadden we de berichten kunnen nuanceren."

Leden boos?

De secretaris is gefrustreerd: "We krijgen vanuit onze leden klachten en vragen. 'Waarom verspreiden jullie foutieve informatie?' en dergelijke. Maar dat doen wij niet." 
"De foto's op het account zijn van onze website geplukt. Mensen zien dus het verschil bijna niet."

Aangifte

Er wordt binnen de club aan gedacht om aangifte te doen: "We hopen dat de storm gaat liggen, maar anders doen we aangifte. Dit kan gewoon niet."
Andere opties ziet de secretaris niet, want al meerdere mensen hebben het account gerapporteerd bij Facebook: "Maar dat heeft nog niet geholpen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.