nieuws

Hoofdrol voor veilig Tubbergen in landelijke verkiezingscampagne CDA: fiets hoeft niet op slot hier

Tubbergen speelt de hoofdrol in het promofilmpje van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij kropen de Tubbergse politicus Tonny Busscher en landelijk voorman Sybrand Buma een dag lang in elkaars huid.
Reden waarom juist de keuze op Tubbergen viel als uithangbord voor de landelijke campagne, is dat het Twentse dorp is uitgeroepen tot veiligste gemeente van ons land.

Tegenstelling stad-platteland
Reden voor Buma en Busscher om een dag lang elkaars functie over te nemen. Daarbij worden op ludieke wijze de tegenstellingen tussen grote stad Den Haag en het platteland in beeld gebracht.

Waar fractievoorzitter Busscher te horen krijgt dat één slot niet voldoende is om te voorkomen dat dieven met zijn fiets aan de haal gaan, reageert Buma verbijsterd als hem wordt verteld dat hij in Tubbergen zijn tweewieler niet op slot hoeft te doen.

Koeienstal aanvegen

Buma wijst in het filmpje de kiezer er nog even fijntjes op dat veel raadsleden hun politieke werk naast een vaste baan verrichten en vraagt daarom om hun respect. Net op het moment dat Buma aan het einde van de dag meent dat zijn werk erop zit, moet hij zich onverwacht - gestoken in strak pak - nog volop in het zweet werken met het schoonmaken van Busschers koeienstal…
Het filmpje met beelden van Tubbergen is de komende tijd regelmatig op de landelijke tv te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.