nieuws

Verkiezingskaravaan in eigenzinnig Rijssen-Holten

De verkiezingskaravaan staat vandaag in Rijssen-Holten
De verkiezingskaravaan staat vandaag in Rijssen-Holten © RTV Oost
In de rug gesterkt door de economische ontwikkeling, is ook Rijssen-Holten politiek steeds zelfbewuster. De gemeente is kritisch ten opzichte van de Twentse samenwerking en houdt de rug recht over de zondagsrust.
De openstelling van winkels op zondag is een belangrijk verkiezingsonderwerp. Ook de meeste reacties die bij RTV Oost zijn binnengekomen gaan over dit onderwerp. Ondernemers in Holten willen graag open, maar in het christelijke Rijssen is daar minder behoefte aan.
Bovendien is de SGP de grootste partij in de gemeenteraad, en zijn de collegepartners CDA, CU en Gemeentebelang ook niet echt te porren voor verstoring van de zondagsrust. De SGP wil op zondag nog minder reuring op straat door te pleiten voor autoloze zondagen. 
Politiek gezien was er veel discussie over deelname aan de Agenda van Twente. Rijssen-Holten vindt dat er te weinig aandacht is voor de kracht en mogelijkheden van het bedrijfsleven in Rijssen-Holten, en heeft zich teruggetrokken
Dat Rijssen-Holten economisch gezien een factor van betekenis is, blijkt uit de ontwikkeling van de werkgelegenheid. De gemeente is verkozen tot meest MKB-vriendelijke gemeente van Nederland.  
Tijdens de afgelopen bestuursperiode zijn de VVD en Lokaal Liberaal samengegaan in één fractie. Bij de komende verkiezingen is GroenLinks een nieuwkomer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.