nieuws

Hellendoorn laatste halteplaats RTV Oost-verkiezingskaravaan

De RTV Oost verkiezingskaravaan sluit haar rondgang door de provincie af in Hellendoorn. Een gemeente waar opvallend genoeg minder partijen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen dan er nu in de raad zitten.
Drie fracties - Burgerbelang, Gemeentebelangen en HOP - hebben de krachten gebundeld en doen onder de naam Lokaal Hellendoorn mee. Omdat ze nu samen 9 zetels hebben, is de kans reëel dat Lokaal Hellendoorn het CDA, traditiegetrouw de grootste partij, van de troon stoot. 

Fusie

De fusie sluit aan bij de wijze waarop het college van B&W is samengesteld. Twee wethouders vertegenwoordigen vier partijen. Ze vormen samen met twee CDA-ers het college en die constructie bevalt de partijen goed. Het gevolg is wel dat de BurgerBelang, onbetwist de tweede partij, tot groot ongenoegen werd veroordeeld tot de oppositie. 
In de afgelopen periode is de fractie van de PvdA gehalveerd doordat raadslid Anja Ter Harmsel zich uit onvrede met de landelijke koers van de partij heeft afgesplitst. Zij is nu verkiesbaar voor GroenLinks. 

Discussie

Inhoudelijk was er in Hellendoorn discussie over de plaatsing van windmolens, de bijdrage van de gemeente aan de Agenda van Twente en de veiligheid van de N35.
Met het afschaffen van het betaald parkeren in Nijverdal kwam er einde aan een jarenlange discussie. Een andere mijlpaal, en belangrijk voor de aantrekkingskracht van het centrum, was de opening van de combitunnel in de N35 waardoor het doorgaande verkeer niet meer door het centrum van Nijverdal hoeft.

Hek

Inwoners pleiten via RTV Oost voor meer aandacht voor verkeersveiligheid, armoedebeleid en de positie van Hellendoorn in Twente. "Er moet geen hek om Hellendoorn. Als het goed gaat met Overijssel/Twente gaat het goed met Hellendoorn". luidt één van de reacties.  
Inwoners en politici kunnen hun wensen doorgeven aan de RTV Oost-verkiezingskaravaan. Deze staat tussen 09.00 en 11.00 uur bij het gemeentehuis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.