nieuws

Wanneer krijgt Wierden een nieuwe sporthal?

Wanneer krijgt Wierden een nieuwe sporthal? Het geduld van sportverenigingen wordt op de proef gesteld en ook de politiek bemoeit zich er in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen nadrukkelijk mee.
Sportclubs klagen over stank en sommige sporters willen er niet meer douchen. Daarnaast is de capaciteit onvoldoende waardoor clubs moeten uitwijken naar andere gemeenten. 

Duur grapje voor leden
Voor onder andere de gymnastiekvereniging Wierden is de situatie niet ideaal.  "Onze ultieme wens is een sporthal met vaste opstelling voor onze toestellen zodat we niet telkens hoeven op te bouwen en af te breken. Bij een training van een uur ben je nu dertig minuten daar mee bezig. Maar de kosten lopen wel door, zo wordt het ook een duur grapje voor de leden", zegt penningmeester Luuk de Jong.
Wethouder Nico Lansink Rotgerink vraagt de verenigingen om geduld. ""We weten dat de zaal aan vervanging toe is. Maar we willen nieuwbouw combineren met de bouw van een nieuwe school voor De Passie. Naast de school komt een sportaccommodatie, dan slaan we twee vliegen in een klap. We zijn nu nog bezig met het locatieonderzoek."

'De politiek heeft lang werk'
Het CDA dringt aan op meer urgentie in dit dossier, en heeft onlangs een informatieavond met sportverenigingen georganiseerd, maar Lansink Rotgerink trapt op de rem. "We moeten ook nog bepalen hoe groot de sporthal moet zijn om te voorkomen dat we te groot bouwen."
"Blijkbaar heeft de politiek lang werk. Er wordt nu al tijden over gesproken, er is nog geen zicht op uitvoering", constateert penningmeester De Jong. "Hij heeft groot gelijk, na de zomer willen we spijkers met koppen slaan", reageert de wethouder. "Dan drinken we er een borreltje op', besluit De Jong. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.