nieuws

Nationale opening van het aspergeseizoen dit jaar voor het eerst in Salland

De landelijke opening van het aspergeseizoen op 12 april van dit jaar heeft voor het eerst plaats in Overijssel. Stichting Salland Aspergeland heeft de primeur gekregen. Jonnie Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle is gastheer.
De opening van het aspergeseizoen heeft traditioneel plaats in het zuiden van het land, waar de aspergeteelt met name in Limburg een grote naam heeft. Dat er ook goede aspergetelers in Salland zitten is in Overijssel wel bekend, maar landelijk spelen zij nog een kleine rol.
"Het is tijd dat daar verandering in komt", aldus Willy Haarman, voorzitter van Stichting Salland Aspergeland. In samenwerking met de gemeente Raalte, Salland Marketing en Vechtdal Marketing zetten zij zich in om "het witte goud uit het oosten" meer naamsbekendheid te geven.

De asperges uit het oosten worden wel het best bewaarde geheim van Nederland genoemd. "De asperges uit deze streek hebben een uitstekende kwaliteit en een grote toeristische waarde. De telers hebben een grote passie voor hun product en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Met deze campagne hoop ik meer bezoekers naar de regio te trekken", aldus het promotiepraatje van de Raalter wethouder Jacques van Loevezijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.