nieuws

'Vertrekkend burgemeester Noten van Dalfsen moet gaan voor luisterende gemeente'

Vertrekkend burgemeester Han Noten van Dalfsen
Vertrekkend burgemeester Han Noten van Dalfsen © RTV Oost
Het CDA in Dalfsen wil dat vertrekkend burgemeester Han Noten zich, zolang hij nog burgemeester is, maximaal inzet om van Dalfsen een 'luisterende gemeente' te maken.
"Het CDA vindt dat de gemeente, de overheid, er is voor inwoners en bedrijven", stelt CDA- lijsttrekker Betsy Ramerman. "Wij gaan voor een politiek en een gemeente die dichter bij haar inwoners staat. Het CDA wil dat de kernen van de gemeente Dalfsen blijven bruisen. Daarvoor is een luisterende gemeente nodig", 
Volgens Ramerman houdt het in dat de gemeente daar moet zijn waar vragen gesteld worden.  "Online via de nieuwe gemeentelijke website is prima, maar vertegenwoordigers van de gemeente moeten ook buiten het gemeentehuis aan het werk. En daar luisteren naar inwoners en bedrijven, naar hun wensen en problemen. Oplossingen komen dan uit de kernen zelf."
Het klinkt een beetje als een open deur, een verzoek aan een vertrekkend burgemeester om zich in te blijven zetten voor Dalfsen. "Ik ben nog niet weg, hoor", luidt de reactie van burgemeester Noten zelf.  "Ik werk tot er een nieuwe burgemeester is."
Noten zet zelf vraagtekens bij de stellingname van het CDA dat de gemeente niet voldoende luistert.  "Ik twijfel of de gemeente niet toegankelijk is, misschien zijn de kulturhusen geschikter dan het gemeentehuis om elkaar te ontmoeten. Het handboek voor burgerparticipatie moet inderdaad gemoderniseerd worden. De uitdaging is inwoners te spreken die we nu niet horen. Daar wil ik me voor gaan inzetten’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.