nieuws

Rookvrije Generatie Award voor Stedelijk Lyceum Kottenpark uit Enschede

Stedelijk Lyceum Kottenpark heeft vandaag een Rookvrije Generatie Award gewonnen in de categorie scholen. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren.
De uitreiking van de Awards vond plaats in Utrecht.  "Het was ontzettend spannend en wij zijn blij met de enorme steun", zegt Ilse Diemer, teamleider ondersteuning van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark.
"Het bijzondere is dat de leerlingen hier ook heel actief in zijn geweest. Wij willen dat leerlingen opgroeien met het idee dat het normaal is dat hier niet wordt gerookt." 
Dit jaar werden er 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd. Naast Stedelijk Lyceum Kottenpark waren ook het ROC van Twente uit Enschede en C.S.G. Jan Arentsz uit Alkmaar en Langedijk genomineerd.
"Het draagvlak voor een rookvrij Nederland neemt toe en dat is een fantastische ontwikkeling", zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. "Steeds meer mensen, organisaties en gemeenten zetten zich in voor rookvrije plekken voor kinderen, van speeltuin tot school en sportclub. Ze beseffen dat roken jaarlijks tot 20.000 doden leidt en we onze kinderen moeten beschermen. "

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.