nieuws

Verdachte dodelijke schietpartij Holtheme langer vast

Het slachtoffer Ahmed Alkanany
Het slachtoffer Ahmed Alkanany © eigen foto
De 28-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Holtheme begin deze maand, zit langer vast. Vandaag verlengde de rechter het voorarrest met negentig dagen.
De zaak baarde opzien vanwege de manier waarop de verdachte de aandacht op zich vestigde. Hij beschoot namelijk het politiebureau in zijn woonplaats Coevorden.
Bij zijn aanhouding verklaarde hij dat er eerder op de avond een schietpartij was geweest bij de Overijsselse buurtschap Holtheme.

Vrienden
Agenten stuitten daar vervolgens op de zwaargewonde Ahmed Alkanany, die in de berm naast een auto lag. Hij overleed ter plaatse. Ahmed bleek door meerdere kogels geraakt.
Het slachtoffer kwam net als de verdachte uit Coevorden. Ze kenden elkaar goed. Ahmed zou familie zijn van de eigenaar van een eethuis, waar de schutter geregeld een hapje kwam eten. 

Onder invloed
Op het moment dat de verdachte het vuur op het politiebureau opende verkeerde hij onder invloed, zo verklaarde burgemeester Bert Bouwmeester naderhand. Onbekend is nog of de schutter onder invloed verkeerde van drank of andere geestverruimende middelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.