nieuws

Met spoed verkeersregelaars gezocht: Traffic Support uit Zwolle start wervingscampagne

Er is een tekort aan verkeersregelaars, want geschikte kandidaten vinden en die vervolgens vasthouden blijkt steeds moeilijker te zijn. Daar moet verandering in komen vindt Traffic Support uit Zwolle. En dus start het bedrijf een heuse wervingscampagne.
De campagne 'Ik regel verkeer' is opgezet samen met andere bedrijven en het UWV. Mark Ponne, commercieel directeur van Traffic Support, hoopt met de campagne geschikte kandidaten te vinden. "We hebben er meer dan honderd nodig."

Tekort

Ponne begrijpt maar al te goed dat er een tekort is. "Steeds minder mensen wisselen van branche. Eerder werden veel vrachtwagenchauffeurs verkeersregelaars, omdat ze gaan baan konden vinden maar wel iets met verkeer wilden doen. Nu de economie aantrekt is dat niet meer."
Steeds vaker verschijnen er berichten over verkeersregelaars die bijvoorbeeld zijn aangereden. Of het aan het imago van de baan ligt, durft Ponne niet te zeggen. "De negatieve berichten halen altijd het nieuws. Wij willen graag de positieve kanten van het vak belichten."

Wat heb je nodig?

Om verkeersregelaar te worden, moet je aan een paar eisen voldoen. "Je gezondheid moet goed zijn, want je moet voor langere tijd buiten kunnen staan. Daarnaast moet je verbaal sterk zijn."
Ponne legt uit: "Je moet weggebruikers kunnen uitleggen waarom ze niet op hun eindbestemming kunnen komen en hoe ze daar via een andere route wel kunnen komen. Als je dat goed afgaat, kom je al snel in de categorie 'geschikt voor verkeersregelaar'." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.