nieuws

Geen veranderingen in zetelaantallen na hertelling Dalfsen

De zetelaantallen van de partijen in de nieuwe gemeenteraad van Dalfsen blijven hetzelfde als na de eerste telling. Vandaag werden in die gemeente alle stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw geteld omdat het verschil bij één zetel erg klein was.
Burgemeester Noten maakte tijdens de verkiezingsavond bekend dat de partij Gemeentebelangen twee restzetels krijgt. Bij één van de zetels was het verschil met het CDA slechts zes stemmen.
Na een motie van de fracties van het CDA, de VVD, D66 en de ChristenUnie gisteravond, kwam er vandaag een hertelling van alle stemmen. De partijen wilden iedere mogelijke twijfel over de zetelverdeling wegnemen.
Gemeentebelangen steunde de motie niet, maar ging ook niet in de weg liggen. De partij zou door de hertelling een zetel kunnen verliezen maar fractievoorzitter Ramaker zei te snappen dat de partijen een hertelling willen. "Dat is democratie."

Wél verschil in stemaantallen

Aan het eind van de middag maakte burgemeester Noten de uitslag van de hertelling bekend: Gemeentebelangen houdt de restzetel. Al verschilde het aantal stemmen wel iets: het CDA heeft een stem minder, Gemeentebelangen juist zeven meer.
De nieuwe zetelverdeling blijft dus hetzelfde als na de eerste telling: negen voor Gemeentebelangen, vijf voor het CDA, drie voor de ChristenUnie, twee voor de PvdA en één voor zowel de VVD als D66.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.