nieuws

Scheepvaart Twentekanaal komende vier weken gestremd wegens renovatie sluizen

Rijkswaterstaat is vandaag begonnen met de renovatie van het sluiscomplex in Hengelo. Vanwege de werkzaamheden is de sluis een maand afgesloten voor de scheepvaart. Daarom moeten de bedrijven aan het Twentekanaal alternatieven bedenken om hun goederen te vervoeren. 
"We hebben veel overlegd met de aanliggende bedrijven. Zij hebben alternatieven bedacht om hun goederen toch te kunnen vervoeren", vertelt Willem Jan de Wolf van Rijkswaterstaat.
"Sommige bedrijven gebruiken een andere plek om te lossen, andere vervoeren de goederen over de weg", aldus de Wolf. De drukte op de wegen zal daardoor toenemen.

Sluis Delden

Ook de sluis in Delden wordt gerenoveerd, deze werkzaamheden beginnen maandag. Zowel de binnen- als buitenkant van de sluiscomplexen worden aangepakt. Door de renovatie moeten de sluizen de komende dertig jaar geen groot onderhoud meer nodig hebben. 
De sluiskolk moet droog staan om de sluisdeuren uit te kunnen hijsen. In Delden krijgt de stalen sluiskolk een opknapbeurt en komen er nieuwe ankerstangen die de sluiswanden goed op hun plek moeten houden.  De Hengelose sluitkolk is van beton, deze krijgt nieuwe voegen. 

Oude dieselmotoren vervangen

De pompen en aandrijving van de gemaalcomplexen krijgen worden ook onder handen genomen. De stillere en schonere elektromotoren zullen de oude dieselmotoren gaan vervangen.
Daarnaast worden de complexen voorbereid op bediening op afstand vanuit Eefde. De gehele elektrische bediening en besturing wordt vervangen.
Als alles volgens planning verloopt, zullen de sluizen op 7 mei weer opengaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.