nieuws

Kermisexploitanten in Enschede redden vrouw van zedendelinquent: "Ze was volledig in shock"

Kermismedewerkers hebben de belager weggejaagd
Kermismedewerkers hebben de belager weggejaagd © News United / Dennis Bakker
De 28-jarige vrouw die in de nacht van dinsdag op woensdag het slachtoffer werd van een 'ernstig zedendelict' in Enschede, is gered door kermisexploitanten. Dat liet de politie vandaag weten. "We hebben de situatie even ingeschat en zijn er toen op af gegaan", vertelt een van de exploitanten.
"We kwamen uit de stad en liepen langs het Volkspark, we zagen een twee mensen liggen en dachten dat ze gewoon de liefde aan het bedrijven waren. Maar vervolgens hoorden een gesmoorde kreet, toen zijn we gaan kijken en zagen dat het niet goed was", vertelt een van de kermisexploitanten. 

In shock

Nadat ze de situatie hebben ingeschat gaan de vijf mannen erop af: "Twee van mijn vrienden zijn achter de dader aangerend, ik en twee anderen bleven bij het meisje en hebben meteen de politie gebeld, die waren er heel snel. Jammer genoeg hebben mijn vrienden de dader niet te pakken gekregen."
Volgens de exploitant die zich over het slachtoffer ontfermde was de vrouw volledig in shock.

Bezorgd

Die nacht hebben de mannen tot 07.30 uur op het bureau gezeten om verklaringen af te leggen en vanmorgen hebben de vijf DNA afgestaan op het politiebureau om alles uit te sluiten.
"Natuurlijk hebben we daar alle vijf aan meegewerkt, dat begrijpen we wel. Ik heb toen ook aan een agent gevraagd hoe het met het meisje ging, ze zou nog erg overstuur zijn. Dat begrijp ik, ik vraag me af of zij de komende maanden alleen over straat durft."

Mogelijk meer slachtoffers gemaakt

De verdachte is woensdagavond in Oldenzaal opgepakt door een speciaal team van de politie. De verdachte is een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte blijft veertien dagen langer in voorarrest.
Mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag iets vergelijkbaars hebben meegemaakt in de omgeving van Enschede, worden door de politie met klem opgeroepen zich te melden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.