nieuws

DENK Enschede over protestborden bij moskee: 'De daders zijn welkom in de moskee'

De Enschedese fractie van DENK is geschrokken van de protestborden die afgelopen nacht bij de Enschedese moskeeën zijn neergezet. "Hoe ver moet het nog gaan? We moeten stappen ondernemen", stelt fractievoorzitter Enes Sariakçe.
Meerdere borden blokkeerden vanochtend de ingang van de Enschedese moskee aan de Kuipersdijk. De duidelijke tekst 'Geen moskee!' kwamen hard aan bij de moskeebezoekers. "Het ontneemt een stukje veiligheidsgevoel bij de moskeegangers", beschrijft Sariakçe.

Geen incident

"Het is geen incident meer", doelt het nieuwbakken raadslid op de eerdere protestacties van Pegida tegen de moskee. De nieuwbouwlocatie werd door de extreemrechtse organisatie 'ingewijd' met witte kruizen en varkensbloed.

Rechts in Verzet

Sariakçe kent de groep Rechts in Verzet niet echt. "Ze hebben voor een moskee in Amsterdam een onthoofde pop achtergelaten. Daar ken ik hun naam van. Wie erachter zitten? Geen idee."
De rechtse groep is geen lokale, maar een landelijke verzetsgroep. Behalve bij de twee Enschedese moskeeën zijn ook protestborden bij een moskee in Houten geplaatst. 

Kopje thee

Toch staat de Enschedese politicus open voor een gesprek met de actievoerders, ze zijn zelfs welkom. "Ik zou ze graag willen uitnodigen om een kopje thee in de moskee te komen drinken. Dan kunnen we in gesprek met elkaar."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.