FC Twente fans reageren zwaar teleurgesteld maar berustend na nederlaag tegen ADO Den Haag

De uitwedstrijd van FC Twente tegen ADO Den Haag werd in een aantal kroegen in Enschede gevolgd. De supporters waren zo teleurgesteld dat ze niet eens boos konden zijn. Na het laatste fluitsignaal was het vooral stil in de kroeg.
Supporter Jeroen Gerritsen heeft nu echt alle hoop verloren. "Voor de wedstrijd klampte ik mij aan deze strohalm vast, maar dat doen we eigenlijk al wedstrijden lang".
De avond begon opgewekt in de Enschedese kroeg Jansen&Janssen op de Oude Markt. En dan valt aan het begin van de wedstrijd een doelpunt voor FC Twente. En daarmee wordt de hoop gevoed op een goede afloop.
FC Twente scoort

#Twexit

Maar dan valt in de laatste minuut voor rust een tegendoelpunt. En daarmee ook een groot gedeelte van de hoop op een goede afloop. "Het was echt een klote moment, maar we hebben nog 45 minuten, we gaan ervoor", zegt Gerritsen in de rust.
Als dan in de tweede helft ADO een tweede doelpunt maakt wordt het stil in de kroeg. FC Twente blijft steken op 2-1. In het stadion van ADO Den Haag gaat een spandoek rond met de tekst '#Twexit'. "Iedereen hoop dat Twente degradeert, wij accepteren dat, zegt Gerritsten. "Nou ja, laat ze de klere krijgen", zegt hij daarna.
Spandoek #Twexit

Dinsdag allerlaatste strohalm

De supporters verlaten de kroeg in snel tempo. De emoties zitten diep. Gerritsen gelooft niet er niet meer en denkt dat ze volgend seizoen in de Jupiler League spelen. Wat het land er verder van denkt interesseert hem niet. "We komen weer terug", zegt Gerritsen.
Er is nu vooral berusting. Maar er volgt dinsdag nog wedstrijd tegen PEC Zwolle. Er ìs nog een laatste strohalm. "We praten tig keer over een laatste strohalm, maar het gaat hem niet meer worden", zegt Gerritsen, zonder een vleugje hoop, direct na de wedstrijd.