nieuws

Kijk terug: hoogspringen met konijnen oftewel 'bunny hop' in Geesteren

Bunny hop, oftewel: hoogspringen met konijnen. Dat klinkt opmerkelijk, maar over de grenzen is het een heuse sport. Bij het paardenconcours in Geesteren kon iedereen vanmiddag kennismaken met het fenomeen. Maar organisator Andrea Sonderen wil met de sport niet alleen maar vermaken...
Bekijk ook de video onder dit bericht.
Sonderen is namelijk op een missie. Door het populair maken van de sport hoopt ze het dumpen van konijnen bij dierenasiels en opvangcentra tegen te gaan.
"Ik heb een konijnenopvang", vertelt Sonderen, "en iedere zomer weer worden er 75 konijnen gebracht omdat kinderen er niet meer naar omkijken. Het wordt te gek."

Goed voor het konijn

Sonderen pleit er daarom voor dat kinderen het beestje iedere dag even uit het hok halen en ermee gaan trainen. Da's niet alleen goed voor de band tussen kind en konijn, maar ook leuk voor het konijn.
"Iedereen vindt het normaal dat een paard springt, maar ik vind het veel normaler dat een konijn springt", legt Sonderen uit. "Een paard wordt echt aangestuurd en aangespoord om te gaan springen. Maar een konijn doet niet anders."

Video

Op onze Facebookpagina kon je vanmiddag live meekijken naar de springende konijnen. Gemist? Kijk de video hieronder terug!
Zie je hierboven geen video? Klik dan hier.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.