nieuws

Leerlingen van Carmel College krijgen technische rondleiding op sportcomplex Tijenraan in Raalte

Ruim zeventig leerlingen van het Carmel College Salland kregen vandaag een technische rondleiding door sportcentrum Tijenraan in Raalte. Zo gingen ze het dak op om de zonnepanelen te bekijken en mochten ze een kijkje nemen in de 'machinekamer' onder de zwembaden.
De techniekdag werd georganiseerd door het Tijenraan in samenwerking met verschillende bedrijven die hebben meegebouwd aan het nieuwe sportcomplex.
De vmbo-, havo-, en vwo-leerlingen werden gemixt en kregen een rondleiding door verschillende delen van het zwembad en de sporthal. Ze kregen onder andere uitleg over de lucht- en waterbehandeling, verwarming, zonne-energie en over het geluidssysteem.

Belangrijk voor toekomst leerlingen

"Ik vind het allemaal erg interessant", vertelt een leerling terwijl hij even aan een zonnepaneel voelt. "Docenten vertellen ons vaak hoe belangrijk het is om ook aan de technische sector te denken als we het hebben over onze vervolgopleiding. Zo'n dag is handig om te kijken of ik dit ook echt leuk vind."

Tekort aan vakmensen

Zo'n dag is niet alleen interessant voor de leerlingen, ook zijn dit soort dagen van groot belang voor de technische sector. Een medewerker van een installatiebedrijf, geeft tekst en uitleg bij de zonnepanelen die ze een aantal maanden geleden hebben geplaatst. 
"Vakmensen zijn schaars op dit moment. Wij zijn daarom continu bezig met hoe we nieuwe mensen kunnen werven voor ons bedrijf", vertelt hij. "Dit soort dagen zijn daarvoor van groot belang."
"We laten zien dat techniek niet saai of ingewikkeld is. Het is juist hartstikke leuk!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.