nieuws

Politie houdt man uit Hengelo aan voor in brand steken Enschedese kapper

aanslag kapper kapsalon Kottendijk Enschede
aanslag kapper kapsalon Kottendijk Enschede © News United / Dennis Bakker
Na intensief rechercheonderzoek dat meer dan een jaar in beslag nam heeft de politie vandaag een 36-jarige man uit Hengelo aangehouden in de geruchtmakende 'kapperszaak'.  De man wordt verdacht van het in brand steken van een Enschedese kapper op 2 februari vorig jaar en het voorbereiden van een nieuwe aanslag.
De Hengeloër zou betrokken zijn bij zeer ernstige misdrijven. Zo werd een 28-jarige man uit Enschede in de nacht van 31 januari 2017 meerdere keren beschoten op de Ruischenborchstraat in Enschede. Hij raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag. Twee dagen later, op 2 februari 2017, werd een 50-jarige kapper in zijn zaak aan de Kottendijk in Enschede overgoten met een vloeistof en in brand gestoken. Ook dit slachtoffer overleefde de aanslag, maar raakte wel ernstig gewond.  Deze 'kapperszaak' riep geschokte reacties op in de samenleving en was landelijk nieuws.

Grootschalig onderzoek
In beide zaken is een groot politie-onderzoek gestart. Daarnaast loofde de hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Nederland een beloning van 15.000 Euro uit voor de gouden tip in de zaak van de moordaanslag op de kapper.

Meer aanhoudingen

In de loop van het onderzoek ontdekten de rechercheurs dat er een verband was tussen beide ernstige delicten. Op basis van dit onderzoek is de verdachte vandaag aangehouden in zijn cel. De verdachte zat al vast in verband met een andere strafzaak. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de man niet alleen heeft gehandeld. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.