nieuws

Nieuwe bewijzen in moordzaak Sarah Kolenberg?

Sarah Kolenberg
Sarah Kolenberg © Facebook: Sarah Kolenberg
Komt Justitie vandaag met meer informatie naar buiten over de moord op de 40-jarige Sarah Kolenberg uit Enschede? Dat is de grote vraag vanmiddag bij een korte rechtszitting.
Verdachte in de zaak is de in Suriname geboren Jason D. De 49-jarige getrouwde man met 2 kinderen, had een seksuele relatie met Sarah. Het slachtoffer zou er net achter zijn gekomen dat hij getrouwd was. Ook bleek ze zwanger. Ze had Jason 2 dagen gegeven om contact op te nemen over voorgaande zaken, anders zou ze naar zijn vrouw stappen.

Bloed

Jason zou aangestuurd hebben op abortus. Op zaterdagochtend 26 augustus afgelopen jaar is hij nog bij haar geweest en zegt het over 'koetjes en kalfjes' te hebben gehad. Een dag later is Sarah door vriendinnen in haar huis aan de Tubantiastraat gevonden, liggend in een plas bloed. Haar schedel bleek ingeslagen. Haar huis was overhoop gehaald.
Tekst gaat verder onder de foto.
Onderzoek bij het huis van Sarah Kolenberg aan de Tubantiastraat
De vraag is of een ruzie over de prille zwangerschap de aanleiding is geweest voor de moordpartij. Of was hij boos, omdat Sarah mogelijk meerdere seksuele relaties had met mannen? Jason gaf eerder dit jaar aan niet meer mee te willen werken met het onderzoek, omdat Justitie geen openheid af over de bewijzen die er tegen hem zijn.

Player

Tot nu toe is er alleen gesproken over een druppel bloed van Sarah in de verder brandschone auto van Jason. Volgens hemzelf is die druppel er gekomen bij een wilde vrijpartij. Ook zou er een schoenafdruk in de plas bloed zijn gevonden, die overeenkomt met Jason's schoenmaat.
Justitie ziet in Jason een 'player'. Hij zou de afgelopen 10 jaar zichzelf hebben voorgedaan als de piloot Marciano. Hij zou met tientallen vrouwen seksuele relaties hebben gehad.

Google

Sarah's telefoon en laptop zijn spoorloos verdwenen. En Jason wil de inlogcode van zijn google-account niet geven. Aan de hand van die gegevens kan Justitie bepalen waar D. is geweest in dat weekend. Die gegevens opvragen in Amerika kost veel tijd.
Tekst gaat verder onder de foto
Sarah Kolenberg was actief in de salsascene
Van zijn telefoon zijn de app-berichten met Sarah verwijderd. Voor de zaterdagmiddag heeft Jason een alibi, toen is hij winkelend gefilmd met zijn vrouw in de Enschedese binnenstad.
Afgelopen weken is Jason opnieuw verhoord over zijn eventuele betrokkenheid. Justitie zou hem confronteren met nieuwe bewijzen. Mogelijk dat daar in de rechtszitting van vanmiddag meer duidelijkheid over komt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.