nieuws

Verdachte snelkraak supermarkt Delden zat in veelplegerskliniek

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
De 27-jarige Yassine C. die verdacht wordt van de mislukte snelkraak bij de supermarkt in Delden, kwam uit een veelplegerskliniek. Dat bleek vanochtend in de rechtbank van Almelo. De advocaat van de Hagenaar vroeg in de rechtbank van Almelo om de verdachte vanuit zijn voorarrest opnieuw op te laten nemen in de kliniek.
De rechters wezen dat verzoek af. Ze willen niet het risico lopen dat C. opnieuw vanuit de kliniek op pad gaat om strafbare feiten te plegen.

Spookrijden over de A1

Yassine C. en zijn 25-jarige medeverdachte Seif A. el K., eveneens afkomstig uit Den Haag, werden in januari aangehouden nadat ze al spookrijdend op de A1 bij Deventer bovenop een auto van het Korps Landelijke Politiediensten botsten.
Met de frontale botsing, waarbij C. en A. el K. gewond raakten, kwam een eind aan een wilde achtervolging door Twente en de Achterhoek. De twee werden na de mislukte snelkraak door zeker acht politieauto's achtervolgd. 

Bestuurder

Justitie verdenkt C. ervan dat hij achter het stuur zat van de vluchtauto en bewust frontaal inreed op de auto van de KLPD. In politieverhoren heeft hij dat ontkend, de verdachte zegt dat juist de politieauto bewust op hen inreed.

Sigarettenvoorraad

Waarschijnlijk hadden veelpleger C. en zijn maat het voorzien op de sigarettenvoorraad van de supermarkt. Doordat het alarmsysteem van de supermarkt gekoppeld is aan mistmachines, stond de zaak binnen enkele seconden vol rook en kozen de twee het hazenpad.
De Verkeersongevallendienst doet onderzoekt de botsing. Dat rapport is over ongeveer zes weken klaar.
De rechtbank in Almelo gaat binnen drie maanden verder met de strafzaak.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.