nieuws

Slagharenaar roept op: ''Wil degene die onze poes Elza doodreed zich melden?''

De Moeshoekweg is een 60km-zone
De Moeshoekweg is een 60km-zone © Thinkstock / Nemar74
''Wil degene die woensdag voor mijn ogen onze poes heeft doodgereden zich melden?''. Met deze boodschap op Facebook probeert Andreas Boonstra uit Slagharen de doodrijder van zijn kat Elza op te sporen, en tegelijkertijd aandacht te vragen voor hardrijders in zijn straat.
''Wat als dit mijn dochtertje van drie was geweest? Wat als zij in een onoplettend moment de straat was opgelopen? Wanneer u te hard door de straat rijdt zit een ongeluk in een klein hoekje,'' schrijft Boonstra in zijn bericht.
De weg waar hij aan woont, is op dit moment volgens Boonstra te onveilig. ''Helaas maken mijn vrouw en ik te vaak mee dat auto’s te hard rijden terwijl wij met onze dochter van vijf naar school fietsen'', vervolgt hij.

60 kilometer

Boonstra woont met zijn gezin aan de Moeshoekweg in Slagharen; een lange kronkelige weg, net buiten de bebouwde kom. De weg is smal en omgeven door bomen. 
Tot een paar jaar geleden was dit een weg waar een maximale snelheid van 80 kilometer was toegestaan. Nu is het een 60 kilometer-zone. 
Lees het hele bericht van Boonstra hieronder:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.