nieuws

Twentse startup 20Face krijgt TOP-regeling van 40 duizend euro

TOP-regeling voor geavanceerde gezichtsherkenning
TOP-regeling voor geavanceerde gezichtsherkenning © Thinkstock
De Twentse startup 20Face krijgt een TOP-regeling van 40.000 euro. De Enschedese ontwikkelaar van gezichtsherkenningstechnologie kan hierdoor de technologie op korte termijn beschikbaar maken voor de wereldwijde markt.
De TOP-regeling is een fonds voor innovatieve startups in Twente. Al meer dan 25 jaar worden ondersteuningen toegekend aan honderden innovatieve bedrijven door Novel-T. De TOP-regeling bestaat onder andere uit juridisch advies, communicatieadvies, netwerken en een renteloze lening.

Mainstream maken

“Onze techniek is echt een doorbraak, omdat we het voor lage kosten voor honderden partijen beschikbaar kunnen maken”, stelt 20Face-eigenaar Peter Hoekstra. Met de TOP-regeling kunnen ze hiervoor een e-commerce platform ontwikkelen en het beschikbaar maken voor de wereldwijde markt. 
20Face ontwikkelt geavanceerde gezichtstechnologie voor de mainstream-markt. Of je nu een voetbalstadion bezoekt, inlogt op de loopband in het fitnesscentrum, ‘s morgens inklokt op je werk of afrekent in de kantine; de algoritmen van 20Face kunnen je veilig herkennen en je toegang tot deze services verlenen.
“Onze software werkt zelfs onder slechte lichtomstandigheden, variaties in poses en kleine beeldresoluties. Ook als je maar een kleine glimp van een gezicht ziet”, aldus Hoekstra. Doordat het systeem de zogeheten gezichtsvectoren versleuteld opslaat, beslist de gebruiker wat er met informatie gebeurd. "Zoals met wie je je het deelt, welke toepassingen je wilt gebruiken en wat je aan de gegevens wilt bewaren." 
Novel-T is een samenwerkingsverband Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel dat jonge ondernemingen ondersteunt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.