nieuws

'Supportersbussen FC Twente via andere weg naar huis na duel met Vitesse'

De Grolsch Veste in Enschede
De Grolsch Veste in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Supporters van FC Twente die zondag met de club meereizen naar Arnhem gaan via een andere weg terug. Dat gebeurt om te voorkomen dat supporters van andere clubs met zogenoemde uitzwaaiacties de supporters uitgeleide doen.
Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Volgens de krant hebben supportersverenigingen een mail gehad van FC Twente waarin ze zijn ingelicht over de routewijziging. 
Supportersacties van andere clubs liggen voor de hand bij een degradatie van FC Twente omdat de Enschedese club niet bepaald geliefd is. 
Supporters van De Graafschap waren van plan een uitzwaaiactie te houden op een viaduct over de A18 maar hebben daar vanaf gezien nu bekend is geworden dat de supportersbussen een andere route rijden.
Een actie van supporters van De Graafschap ligt voor de hand. Toen FC Twente twee jaar geleden gestraft werd met degradatie naar de Jupiler League leek De Graafschap zich te handhaven in de Eredivisie. Toen de beroepscommissie van de KNVB de straf voor FC Twente terugdraaide, degradeerde De Graafschap. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.