nieuws

Opletten op de N35 bij Zwolle: met een slinger om de 'vleermuizenboerderij'

Sinds een week moet al het verkeer over de N35 bij Zwolle met een flinke slinger om de 'vleermuizenboerderij'. En dat is opletten geblazen voor vrachtwagenchauffeurs.
Het doet wat surrealistisch aan: je rijdt recht op de boerderij af en wijkt net voor het winterverblijf van de vleermuizen uit naar links. En als je voorbij de woning bent? Dan neem je weer een scherpe bocht naar rechts. 

Scherpe bochten en weinig ruimte

Voor vrachtwagenchauffeurs is de nieuwe verkeerssituatie opletten geblazen. "Het is een aparte slinger die je moet maken, dus je moet heel voorzichtig zijn. Sommige chauffeurs van ons nemen liever een andere route", vertelt Ernst-Jan Dorgelo van Tielbeke Transport. 
Ook rij-instructeur Robert Hendriks van rijschool Marenk uit Zwolle is het daar mee eens. "De bochten zijn scherp en er is weinig ruimte. Twee vrachtwagens kunnen nauwelijks langs elkaar heen."
Maar dat het een lastige slinger voor vrachtwagens is, is voor Hendriks juist ideaal: "Voor vrachtwagenchauffeurs vergt deze situatie verkeersinzicht. Ik ga er met mijn leerlingen dan ook geregeld langs, want dit is een goede oefening."

Onveilig?

Is de situatie onveilig? Hendriks en Dorgelo vinden van niet. Ook Rijkswaterstaat heeft nog geen klachten binnen gekregen over de slinger.
Conclusie: "Je moet gewoon goed opletten, dan kan het best", aldus Dorgeloo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.